augustus 19, 2018T:0167-532628logementdeblauwesluis@hotmail.com

Klassenboer

Home / Klassenboer

Een educatiebezoek op een boerderij is een aanvulling op het reguliere onderwijs door praktijkervaringen. Kinderen leren niet alleen met hun hoofd, maar ook door voelen, proeven en doen. Door Teleac is een filmpje gemaakt van één van de bezoeken. Klik hier om in een paar minuten een indruk te krijgen. Ook onderstaand filmpje is te bekijken om een impressie te krijgen

Een boerderijbezoek leent zich goed voor het realiseren van sociaal-emotionele doelen. Hierbij valt te denken aan sociale vaardigheden, waardering voor natuur en milieu en betrokkenheid bij de leefomgeving. Er wordt regelmatig aangegeven dat kinderen geen idee meer hebben waar de melk vandaan komt, hoe een appel groeit en waarvan brood wordt gebakken.

Ook het onderwijs heeft in haar kerndoelen een belangrijk deel ingeruimd voor de oriëntatie op jezelf en de wereld.

Ervaring leert dat de onderbouw het meest geïnteresseerd is in boerderijdieren en verwerking van agrarische producten. Verzorging en verantwoordelijkheidsgevoel zijn dan belangrijke thema’s.

Voor de bovenbouw is het belangrijk dat leerlingen zowel in theorie als praktijk leren waar en hoe ons voedsel geproduceerd wordt en op welke wijze landbouwhuisdieren gehouden worden. Ook onderwerpen als techniek, gebruik machines op de boerenbedrijven, en natuur, seizoensinvloeden, respect voor mens, dier en land, leven en dood, komen aan de orde.

Tenslotte is het de Klasseboer zelf die door een boeiend maar gestructureerd verhaal met aandacht voor didactische lesopbouw, de kinderen echt laat leren door beleven.

Website: Klassenboeren.

[mk_image src=”http://www.logementdeblauwesluis.nl/wp-content/uploads/2014/05/klassenboer.jpg” image_width=”1000″ image_height=”665″ crop=”true” lightbox=”false” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″]
Neem contact op

Voor meer info.

Translate »